ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
НовиниСъд

Хотелиерът, нападнал общински охранител, застава пред съда

Поредно заседание по делото срещу Хотелиер от Стария град, нападнал общински охранител, е насрочено за днес по обяд в Районен съд – Пловдив.

Припомняме, че 68-годишният бизнесмен Борис Христев е с повдигнато обвинение за това, че на 16.03.2023 г. в гр. Пловдив е причинил на длъжностно лице – С.Д.Д., охранител в Общинско предприятие „Общинска охрана“ – Пловдив, при и по повод изпълнение на службата му лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болка и страдание без разстройство на здравето – престъпление по чл.131 ал.1, т.1 вр. с чл.130 ал.2 от НК.

Хотелиер в Стария град нападна и преби общински охранител

Подсъдимият е и с второ обвинение, за това, че е принудил пострадалия да извърши нещо, противно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“, като е употребил за това сила – престъпление по чл.143 ал.1 от НК.

Делото стартира през октомври м.г. като на предходните заседания съдия Димитър Кацарев отказваше да допусне в залата репортера на Под тепето – Продължава делото срещу хотелиера, обвинен в побой.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина